Bio - Windy Business

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bio

WINDY BUSINESS
Kleinste blaasorkest ter wereld!

Windy Business is de samenvoeging van 2 talenten uit de Nederlandse blaaswereld.

Leo Simons studeerde aan de hoge school voor lage noten en behaalde in 1992 zijn conservatorium diploma Tuba te Rotterdam. Zijn “Roots” liggen bij de blaasmuziek en speelde bij veel gerenommeerde orkesten zijn partijtje mee.

Ging weer terug in de schoolbanken en kwam na een paar jaar naar buiten met zijn tweede conservatoriumdiploma. Vanaf toen mocht hij zich bevoegd dirigent noemen in de harmonie- en fanfarewereld. Hij leidt wekelijks 4 amateurorkesten op weg naar muzikaal genoegen.
In Windy Business is hij met zijn Tuba de motor, de stuwende kracht, een heel orkest in zijn eentje.

Bert van Bommel is een ‘Self-Made-Man’. Maakte als solocornettist deel uit van de toenmalige brassband Rotterdam, maar koos later voor de lichte muziek. Won in 1976 het Larense jazzfestival en was jarenlang zanger, blazer en spreekstalmeester van de bekende muziektheatergroep Het Groot Niet te Vermijden. Met dit orkest veroverde hij de Nederlandse schouwburgpodia.
In Windy Business is hij de “Crooner”, de Trompettist en de Percussionist.

Repertoire
Het repertoire van Windy Business is een mix van bekende nummers uit het wereldrepertoire. Duitse tango, Italiaanse smartlap, ballroomjazz en nostalgisch Nederlands repertoire wisselen elkaar af.
Door hun ruime staat van dienst aan vele fronten van de muziekwereld zijn beide heren in staat om een smaakvol optreden te verzorgen.
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu